13:00

Hammarby IF FF 2

Referat: Stureby SK Blåvit - Hammarby IF FF 2

Vad ska man säga om de här fantastiska tjejerna. Efter alla fina prestationer börjar det nästan bli svårt att beskriva hur de tar sig an varenda utmaning och bara springer fram i utvecklingen, både individuellt och som lag.

Med Gothia överspelat har vi lagt 7-mannataktik bakom oss och använder nu istället matcherna i killserien 7-manna svår till att hitta nya utvecklingsområden och prestationsmål mot motståndare som många gånger är riktigt duktiga.

I dagens match ville vi prova att utmana tjejerna i att spela ett extremt bollhållande och vårdat spel. Det kan se enkelt ut att låta bollen gå och rulla runt motståndarna, men är något av det svåraste som finns i fotboll. Det kräver noggrannhet i passningarna en enorm rörlighet, tålamod och inte minst spelintelligens. Det spel tjejerna presterade i första halvlek var också nära nog fulländat vad gäller de mål vi satte upp. Så modiga, så bolltrygga och så oerhört härligt att titta på. Med bara en avbytare och ett par som varit krassliga och småskadade kunde vi nu också passa på att vila med boll - Ett moment i spelet som vi både vill och behöver utveckla inför kommande 11-mannaspel.

Halvtidsresultatet var 0-0 då vi inte riktigt lyckades omsätta det stora bollinnehavet i mål. Andra halvlek var den första rätt lik de första tio minuterna innan Hammarby via ett par riktigt fina individuella prestationer kunde gå fram till 2-0. Därefter har vi en bra offensiv period igen men får inte riktigt till det framför mål. Sista tio minuterna orkar vi inte riktigt stå emot ett par av killarnas individuella skicklighet och det rasar in ett par mål till när Hammarby vinner helt rättvist. En sådan här dag är det dock helt ointressant - Med det driv vi nu har på träningarna och det enormt mogna spel som visades upp idag så finns det inga som helst gränser för hur långt de här tjejerna kan nå.

Från sidlinjen var det stor stolthet idag. Stort tack också till Bajen-lag och ledare för en rakt igenom tuff och härlig kamp!